Actionpacked geddefiskeri

Actionpacked geddefiskeri

Det var atter blevet tid til en tematur, denne gang efter søens største rovfisk. Kenneth, Brian og undertegnede havde aftalt en heldagstur, på jagt efter de skarptandede krokodiller. Strategien bestod i en let oppakning og mobilitet.


Klokken 6 henter Brian og Kenneth mig som aftalt og vi er nu på vej mod det udvalgte spot. Vi skulle prøve en ny sø, så det var med en vis spænding vi kørte mod de lange grønnes habitat.


Tågen havde lagt sig som en tung dyne over landet, og da vi ankom til søen var sigtbarheden stadig meget dårlig, på trods af at solen nu var begyndt at stå op. Der er ikke en vind der rører sig og det er relativt lunt i vejret. Stængerne blev derfor rigget til med hhv. blink og woblere i nogle hidsige farver. Brian og Kenneth får pladsen tættest på, mens jeg går ned på en anden plads med lidt lavere vand. Inden jeg får kastet ud, har Brian allerede den første fisk på krogen. En fin mindre gedde på ca. 1,5kg. i flotte farver og gode proportioner. Nu vil vi andre også være med, men inden vi når så langt har Brian allerede landet sin 3. fisk. Nu er jeg dog også kommet ind i kampen, i form af en lille pindegedde, på maks. 500g. som har klappet tænderne sammen om mit røde 25g´s atom blink. Brian og jeg fortsætter med at fange fisk, mens Kenneth er ved at være lettere frustreret over den manglende hug. Han har flere gange gedder, som følger med ind. Brian er nu oppe på 5 fisk og jeg selv på 3 stk. Det kører bare. Brian slynger en sidebemærkning ud omkring spinstop, og det hjælper. På samme måde som toffiefee, der bliver bragt ind i legen, så giver et spinstop kort efter et kontant hug til Kenneth, som med et bredt smil på læben kan håndlande dagens første fisk. Vi afprøver lidt forskellige agn og farvekombinationer, dette resulterer bl.a. i en lidt større fisk til Brian, som vi får vejet til 5 kg rent. Efter et par hurtige billeder, er den tilbage i sit rette element og vi bliver enige om en pause, hvor vi kan nyde den medbragte kaffe, en lille skarp og Kenneths hjemmebagte boller og kanelsnegle. 


Vi beslutter os for at prøve nogle nye pladser og får derfor rigget flyderingene til, hvorefter vi sejler ud i den stadig tætte tåge. Vi når ikke langt før Brian har fast fisk og jeg følger lige efter, hvorefter Kenneth også vil være med i legen og planter et 35g´s aborrefarvet atomblik sikkert i kæften på en hidsig efterårsgedde.


Vi fortsætter fiskeriet og fanger flere fine fisk, men uden den store størrelse, indtil Brian fanger endnu en 5 kgs. Vi benytter samtidigt lejligheden til endnu en pause og indtager den medbragte frokost efter fotosession og genudsætning. 


Fiskeriet har mere end opfyldt vores forventninger og vi kan ikke vente med at komme tilbage i flyderingene igen. Jeg skifter efter noget tid til en 4 play wobler og der går ikke lang tid før belønningen falder, i form af godt hug og et tilslag der besvares med et godt udløb. Jeg kan mærke at der er lidt mere vægt bag denne fisk og det bekræfter vægten, som ender på 5,9kg.


Til fiskeriet benytter vi os af 8 fods stænger med en kastevægt mellem 20-80 g. Dertil bruger vi et mindre fastspolehjul med fletline i omkring 0,20 pga. de tunge agn og for at skåne øjerne. Af endegrej bruger vi atom blink fra Abu i 25 og 35g, især de lidt kraftigere farver virker godt, denne dag hvor der ikke er meget lys pga. tågen. Vi fanger også på forskellige 4 play i både blød og hård udgave, i både 13 og 19cm udgaven.   


Kenneth skifter over til en softbait, som viser sig særdeles effektiv og belønner ham bl.a. med en 4,2kgs sømkasse. Vi bliver herefter enige om at begynde og pakke sammen, så mens Brian går i gang skal jeg lige have et par ekstra kast, hvilket viser dig at være en rigtig god ide. Jeg har skiftet tilbage til et aborrefarvet atomblink og efter få kast sidder der pludseligt en god gedde i den anden ende. Det viser sig at være dagens største, med en vægt på 6,5kg. Herefter jeg også klar til at pakke sammen, og vi tager hjem efter en super tur, med god aktivitet, dejligt vejr og nogle flotte fisk.Thight lines


Morten