Dappetur

Dappetur

Mens resten af teamet er på vej mod champaigneregionen i det Franske og en uges fiskeri, nøjes jeg med en kørertur på 30 min og nogle timer med dappestangen.

 

Jeg ankommer til søen omkring klokken 5 om morgen, mens solen er ved at stå op. Der ligger allerede 2 andre fiskere ved søen, hvilket begranser mine muligheder i forhold til pladser en smulle. Jeg begiver mig videre rundt om søen i forsøg på at lokalisere nogle karper, dersværre unden hel. Jeg fodre samtidigt et par pladser op, mens jeg går rundt om søen, i forsøg på at lokke nogle karpe til. Mens jeg lader de opfodrede pladser få lidt ro, prøver jeg istedet en af de pladser jeg tidligere har fået fisk ved. Ud ryger en tigerorm på en str. 6ér krog, fisket løsline. Der går ikke lang tid, før linen strammes op, som besvares med et modhug. Desværre er der kun en mindre aborre i den anden ende af linen. Dette gentager sig kort efter og så er det vist blevet tid til at afprøve en af de opfordrede pladser.

 

Her er der desværre heller ingen tegn på fisk, muligvis er det noget mere sky, end normal grundet de andre fiskere ved søen. Jeg prøver dog alligevel lykken, da der er omkring en meter dybt inden foran land og dermed let kan tøffe nogle banditter rund nede langs bunden i det mørke vand.

 

Og ganske rigtigt, efter mindre end 5 min kører linen. Denne gang er det ikke en af de mindre aborrre, dog heller ikke en karpe, men derimod en ål. Den får dog lavet lidt ravage på pladsen, som jeg derfor vælger at give lidt ekstra foder og lidt ro.

 

Jeg vælger isetdet en plads i den modsatte end af søen, i forhold hvor de andre fiskere ligger. En plads der tidligere har givet godt ved stationært fiskeri, men hvor jeg ikke har set karperne trække rundt tæt på land. Det er dog anderledes denne dag, hvor jeg ser dagens første tegn på fisk, idet der er en god bobbelplamage ca. 5 meter fra land. Efter at have opserveret karpen et stykke tid, kommer den trækkenende stille og roligt helt inde ved bredden. Jeg placerer ormen i karpens rute lidt længere fremme ca. 30 cm fra land på en meters dybde. Karpen dykker ned og adrenalinen pumper, mens jeg kan se halen i overfladen. Kort efter strammes linen op - modhug og fast fisk. Fisken tager straks line og kører under nogle udhængne træer langs breden. Jeg får den presset ud på åbent vand, hvor jeg fighter den træt, iden jeg sikkert kan skyde nettet under den. Da jeg skal løfte nettet, kan jeg godt mærke at der er væssentligt mere vægt bag, end de tidligere dappefisk, jeg har fået i år. Dette bekæfter vægten, som ender på 11,3kg og dermed ny dappe-pr. Sådan!! Efter nogle hutige fotos, ryger den tilbage i suppen, og jeg tager kort efter hjem.

 

Som opfølgning på turen, er jeg kort efter tilbage ved søen. Denne gang ser jeg lidt mere aktivitet og ved den tidligere aborrespot, kan jeg se en mindre karpe karpe trække rund på det lave vand, men ryggen over vandet.

Denne gang består agnen af et stykke toastbrød, som karpen i andet forsøg tager på bundet. Ved modhugget går den straks amok på det lave vand og jeg får først stoppet den efter et run på 20 meter. Jeg har dog også sat bremsen løst, da jeg fisker lige neden foran fødderne. Karpen kan kort efter nettes og en lille skælkarpe ligger sikkert på afkrogningsmåtten. 4,7kg og mere bliver det ikke til på denne morgentur. Og endnu mindre på den efterfølgende, som ender med ingen fisk, inden det er tid til at tage på arbejde.

 

 

Knæk og bræk

 

Morten