På tur med junior

Med junior i putten


Som familiefar kan det være svært at finde tid til fisketure i en travl hverdag. En måde at få stillet den værste fiskefeber på, kan derfor være at tage en kort tur i p&t sammen med børnene. Jeg har selv benyttet denne taktik i løbet af sommeren, med fokus på størene i Poppelsøen.


De figther super godt og bliver ikke inaktive i sommervarmen. Fiskeriet er nemt at gå til og der er aktion for børnene, såvel som for en selv.


Senest har jeg været af sted på en 4 timers tur med 2 stænger (stang nr. 2 er desuden billigere, da man kan købe en børnebillet). Men som sagt plejer vi at bruge 2 stænger, jeg benytter nogle ældre karpe/medestænger på 2 pund og 12 fod. Jeg kan godt lide de har lidt rygrad, så man kan presse fiskene, hvis der skulle blive behov for det, samtidigt skal de dog ikke være for stive, da hugindikationen, sker ved at stangtippen hopper, på samme måde som ved fiskeri efter fladfisk med bundsnører.


Af line bruger jeg enten en 0,20mm flettet line, som giver en god hugindikation, eller en 0,30mm nylonline som til gengæld er bedre til at absorbere de hidsige udløb. Rigget er ganske simpelt, som består af en kastvægt, enten i form at et mindre lod eller en feeder, der fiskes som glidetackle over et forfang af 15 lbs flurocarbon på ca. 1m. Monteret med en str. 6ér krog, med en lille sildestrimmel, jeg i forvejen har ”marineret” i makrelolie.


Vi får hurtigt købt fiskekort og finder os tilrette på en plads i søen hvor der ikke er helt proppet. Stængerne er i forvejen rigget til, så der kommer et stykke sild på hver krog, og fedderen bliver fyldt ligeledes med et stykke sild og noget boiliepaste, for at give et ekstra duftspor.


Der går ikke mere en ca. en halv time, før den ene stangspids begynder og danse. Tilslag og fast fisk. Min søn Alexander på 5 år, får lov at overtage stangene, men har brug for lidt hjælp til at holde stangen, idet størerne fighter godt. Vi kan kort efter lande en fin fisk på 3,3kg. Den anden stang kan også, og kort efter kan vi lande endnu en stør, denne gang på 4,8kg. Vi får lige kastet stang nr. 2 ud, før der igen er bud efter den første stang. Der er lidt mere vægt bag denne fisk, som figther rigtigt godt med flere lange udløb, bl.a. igennem linen hos ham der står på den anden side. Han slægger heldigvis linen, så vi kort efter kan nette fisken, som får vægten ned på 8,8kg.


Herefter sker der ikke noget i en time og vi overvejer at skifte plads, men så kommer der igen liv i stangspidsen, og efter endnu en god figth, kan vi i fælleskab lande en stør på 3,8kg. Heldigvis skiftede vi ikke plads for da der igen er bud efter sildestykket på bunden, er der denne gang mere vægt bag fisken, for enden af linen.


Kort efter tilslaget kommer fisken op i overfladen og jeg kan se at det ligner en 10+ér. Den tager nogle lange seje udløb, hvor jeg blot kan vente på den stopper, mens linen høvler af hjulet. Jeg har heldigvis rimmeligt med plads, så den får bare lov at køre, men s jeg lægger et jævnt pres. Efter ca. 5min. er den klar til nettet og det lykkedes mig at få den lange fisk ned et noget der virker som et meget lille karpenet :-)


Her kan jeg tydeligt se at det er en 10+ér og vægten ender på 13,5kg, da jeg har trukket slingen fra. Ny pr. – Sådan!


En halv time senere, er det blevet tid til at pakke sammen, da Brian og Martin, samt Martins søn Oscar dukker op ved søen. De kan passende overtage vores plads, og mens de går op og køber fiskekort, vil jeg lige vise dem, hvordan man griber størfiskeriet an. Jeg figther og lander således dagens sidste fisk, da de kommer tilbage til pladsen. 5,8kg. ender dagens 6. og sidste fisk på.


Knæk og bræk

Alexander og Morten