En god uge

En god uge

Samme uge som vi har været afsted på teamtur mandag til tirsdag, har Brian og jeg planlagt endnu en tur til Roskilde fiskeland, lørdag til søndag.

Drengene havde længe spurgt om at kunne komme med ud, og tilfældigvis passede weekend i samme uge som teamturen bedst.


Alexander og jeg mødes hjemme hos Brian og Malthe lørdag middag, for at tage nogle af deres grejer med. Derefter køre vi mod Roskilde.


Brian og jeg får hurtigt rigget til, lagt stængerne i suppen og slået teltene op, alt imens drengene render og spiller fodbold i strålende solskin.


Mens vi stadig er ved at komme på plads, køre den ene af mine stænger. I et noget forkrampet og halv snublende forsøg, lykkedes det at få waderne på og komme ud til stangen, der står ude i vandet. Der er god kontakt og fisken trækker godt, mens jeg ligger et konstant pres på. Selvom jeg føler jeg har god kontrol over fisken lykkedes det den alligevel at sætte sig i sivene. Sekunderne føles som timer og jeg er på et tidspunkt nervøs for at jeg har mistet den. Jeg lægger et stille og roligt pres på den og til sidst går den fri og figthen kan fortsætte. Vi kan godt se det er en god fisk, som hele tiden bliver ved med at kredse lige omkring diverse snags. Til sidst lykkedes det dog at få den ud på åbent vand og efterfølgende, kan Brian sætte nettet under den, og vi kan se at det er en rigtig god sveske.


Mens Brian står med nettet, får jeg gjort afkrogningsmåtten klar og vi får efterfølgende vejet dyret til 17,9kg. Ny pr. - YES!!! Så er vi ligesom i gang.

Drengene er dog ikke synderligt interesseret i fisken, men skidt med det, jeg kan ikke få armene ned.


Jeg får fodret op på ny og lagt stangen ud igen, hvorefter en kølig øl er på sin plads.


Så er der igen bud efter samme stang. Denne gang prøver jeg ikke engang at fumle med wadersne, men løber bare direkte ud i vandet. Fish on.. Med et konstant og roligt pres, ender fisken i nettet efter en god fight. Der er igen tale om en god spejler, der heller ikke kunne stå for en 15mm Banoffee boilie fra Mainline. 12,7kg ender vægten på. What´s not to like :-)


Stængerne lægges om for natten og vi går i gang med at tilberede aftensmaden og får efterfølgende tændt et bål, så drengene kan riste skumfiduser, inden de må i posen.

I løbet af natten får jeg mister jeg en enkelt hvor krogholdet ryger kort efter jeg har taget stangen. Brian har slet ikke mærket noget til fisk, selvom han ligger på samme plads, som Kenneth få dage forinden fik 5 karper fra (men vindretningen er også skiftet i mellemtiden).


Brian og Malthe pakker sammen efter morgenmaden, mens Alexander og jeg lige giver den et par timer ekstra. Det resultere i endnu en fisk, dog ikke en karpe i samme kaliber som de forrige, men i form af en god karudse.


Jeg er dog overordentlig tilfreds med hele ugen. Hvor jeg startede med 4 karper på hhv. 14,3, 9,6, 9,3 og 6,75kg. som blev efterfuldt af ovenstående 2 stk. 10+ér.   


Bang on..

Morten