Sæt igang

Efter hvad der føles som en lang og våd vinter, er har vi endeligt fået 2 cifret +temperaturer. Efter 3 ugers ferie og det nu skønne forårsvejr, var karpefeberen bestemt ikke blevet mindre og det var endeligt lykkedes at finde et par timer til årets første karpetur. 

Efter arbejde får vognen pedal og jeg kan snart efter læsse grejet på trolleyen og drage mod søen. Det er ikke fordi jeg har den store oppakning med. Men trolleyen gør at jeg kan være mere mobil. Jeg starter med at gå rundt om søen og fodre et par pladser op, i håb om at kunne tiltrække og forhåbenligt dappe et par svesker. Jeg ser dog også et par stykker, der står og soler sig under nogle udhængene grene. Men mens jeg får rigget dappestangen til, når de desværre at svømme væk. Jeg ser ikke andre fisk, lige bortset fra en enkelt mindre gedde. 

Jeg finder istedet en plads jeg tidligere har fisket og rigget til, til stationært fiskeri. Jeg får rigget 3 stænger til med chodrigs og DT greenbeast som krogagn. De ryger i suppen og bliver toppet op med en spredt og sparsom fodring. 

Jeg når nærmest kun at lægge den sidste stang, før delleren kører på selvsamme stang, som jeg hurtigt er over. Fedt. Årets første tur og allerede kontakt. Jeg får fisken presset ud på åbent vand og kan konstatere at nettet (som heldigvis er foldet ud), stædig ligger på trolleyen, under en taske. Mens jeg holder kontakt til fisken får jeg med besvær nettet ned til vandet, hvor jeg kan presse fisken ind mod bredden og sikkert nette årets første karpe. 

Mens karpen får lov at vente i nettet, får jeg hurtigt gjort klar til afkrogning, vejning og foto.  

Sæt igang - sæson 2019

Der er tale om en 10 kilos spejler, som hurtigt kommer tilbage til sit rette element. Så er sæsonen skudt igang. 

Jeg når dog ikke meget mere, end at få sat ny krogagn på, boostet den i lidt goo wonder berry, og sendt den retur på pladsen, før en af de andre stænger køre. Der er denne gang tale om den midterste stang. Jeg får fisken presset væk fra de snags jeg fisker op mod og ud på åbent vand, hvor den sidste stang så kører for fuld skrue. Shit, dobbelt run og lettere panik. Den første stang ryger tilbage i stangholderen og tilslag til den anden stang og solidt pres på med det samme, alt imens jeg forsøger at holde linen stram på den første stang. Jeg får presset den anden fisk ind og sikkert over netrammen, og kan igen konsentrere mig om den første fisk, der imellemtiden er svømmet ind i nogle udhængendene buske på egen bred. Med et let pres går den dog fri og jeg kan udramatisk nette turens 3. fisk.

Jeg får igen gjort afkrogningsmåtte, vægt mv. klart og får vejet og fotograferet de 2 fisk, iden de igen ryger tilbage i suppen. Det er simpelthen for vildt dette her. Alt i alt når jeg at fiske ca. 2,5 time, før solen begynder at gå ned og det bliver rigtigt koldt. Jeg har virkeligt fået sparket 2019 sæsonnen igang med fuld skrald og haft en tur, der overgik mine vildeste forventninger.


Tight lines, samt knæk og bræk til alle i 2019