Teamtur 2017

Teamtur 2017

Til sidste års julefrokost lykkedes det at få afsat en dato for en fælles teamtur. Datoen faldt på en overnatning midt i juni.


Vi havde igen i år valgt at tage til Roskilde fiskeland, da det gav mulighed for socialt samværd, samtidigt med at alle mand har en reel chance for nogle gode fisk og rigelig action.


Med 4 kalendre der skulle synkroniseres, var det umueligt at finde en weekend, i stedet tog vi en overnatning fra mandag til tirsdag. Vi mødtes ved søen fra morgenstunden, hvor vi startede med en fælles morgenmad, med både basser og en enkelt jæger (eller 2)..


Da maverne nu var mætte, var appetiteten på fisk tilsvarende stor. Vi trak llod om pladserne, hvor Morten træk det længste strå, derefter Kenneth, Martin og til slut Brian.

Morten var ikke i tvivl og valgte plads 15, Kenneth 14, Martin 13 og Brian tog til takke med plads 12.


Der blev pakket ud, lagt skumle planer for hvordan fiskene skulle overlistes, fodret op og placeret tackler på de forskellige spots. Det var karperne der var vores klare 1.prioritet, men vi var godt klar over at det var plads 14 og 15, der havde de største chancer, mens plads 12 og 13 lettere kunne "risikere" at støde på en stør eller to.


Og der gik da heller ikke længe før Martin har "fisk på krogen". En hidsig stør, sørger for at Martins stang og arme kommer på arbejde. Rutineret får Martin den første fisk på land. En stør på 14kg rent. BUM, så er vi igang!


Vejret havde tilsyneladende ikke fået vores invitation til teamtur, eller havde ihvertfald ikke læst vores ønsker i den henseende. Vi havde en kræftig vind, overskyet og en masse byger af skiftende intensitet. Vinden stod dog ned i Morten og Kenneths bugt og der gik da heller ikke lang tid, før det første hug kom. Morten var den heldige (dygtige) og efter en lille tur i sivene, kunne Morten stille og roligt presse fisken ud på åbent vand og kort efter ind over netrammen, uden den store dramatik.


Morten vil også være med i konkurrencan og lægger hårdt ud, med en virkeligt flot spejler i den gode ende. Vægten (minus sling) ente på 14,3kg. Morten lagde sig således solidt i spidsen for den interne konkurrence, da karperne giver 4 gange så mange point som stør.


Om Kenneth blev inspireret at den solide karpe, eller det er konkurrencen der trækkes vides ikke, men ud af starthullerne kommer han. Først kan han nette en meget lys skæller på 7,1 og derefter en virkelig smuk spejler med spredte skæl på 9 kg rent. Nu er det således Kenneth, der har lagt sig i front af den interne konkurrence.


Om Martin har fået smag for flere stør, eller om det er størerne, der har fået smag for Martins boilies vides ikke. Ikke destro mindre er Martin spændt håndt for, da bidmelderen igen kører på hans stang ude i suppen. Efter en god fight, kan Martin posere med en ny pr. stør, i form af en flot beluga på intet mindre end 27,2kg. Bang on..


Brian som er noget slukøret efter lodtrækningen og fordelingen af pladser, for ikke at tale om den fisk han kort forinden har misset, får en lille trøstepræmie i form af hans første fisk. En ordentlig krabat af en stør på hele 1000gram. Men så er han da igang. :-) Brian får dog ikke lov til at rende rundt med armene over hoved i vild lystfiskerrus længe, før delleren igen giver lyd. Og denne fisk, er mere hvad vi var kommet efter. Brian kan nemligt kort efter posere med en højrygge spejler på 6 kg. 

Samtidigt er Kenneth dog selv travlt optaget, idet han endnu en gang er spændt for en god karpe. Kort efter glider den ind over netrammen og den efterfølgende vejning, bekræfter at denne fisk er lidt større end de andre han har fået. Vægten ender på 10,17kg og turens anden 10+ér foreviges med kameraet.


Martin snupper da også en 10ér, desværre endnu en gang i form af de lange spid og ikke den ønskede karpe. Men den giver en god fight og er en ganske fornuftig "bifangst".


Morten er ved at være bagud i konkurrencen og efter et par mistet fisk, luner det da han efter en god fight, kan lægge en god spejler på måtten. 9,6kg og der er store smil til kameraet.


Så åbner himlen sig, og vi får en ordenstlig skylle. Samtidigt har Morten endnu et hug og kan i regnen efter en god figth konstatere, at en ny art kan skrives på fiske CVét, i form af en 8 kilos malle, taget på en 15mm pop-up fra DT.

 

Om Kenneth føler sig presset, er ikke til at sige, men kort efter hiver han endnu en skæller, denne gang på 6,9kg.


Vi får slået bagsmækken op på to biler og bakket dem sammen, og kan i ly heraf, tilberede en overdådig menu til aftensmad, med rigeligt kød og pr-paigne.


Herefter har størne for alvor indfundet sig på Martins fodring, først i form af en moppe på hele 26kg rent, der følges af en hele stribe igennem natten.

I løbet af natten snuppe både Morten og Kenneth endnu en karpe hver, på hhv. 9,3kg og 2kg.


Martin starter morgenen hvor han slap, med endnu en 10kilos stør, der efterfølges af en hel stibe masive stør på hhv. 11,5, 25,5, 26,3, 27,4 (hvid) og ny pr. og så lige endnu en 25+ beluga på 25,3kg.


Brian skifter ang, for at få lidt mere action og det giver straks potte. Der går ikke mere end maks. 10 min. før Brian har en stør på, som får vægten ned på 14,6kg. den efterfølges af yderligere 3 stk. på hhv. 15,4, 6 og 8kg.


Vejret er blevet væsentligt bedre, men er stadig meget blæssende.

Inden det er tid til at pakke sammen, slutter Morten turen af med en trumle tyk tønde af en spejler på 6,75kg.


Derefter pakker vi sammen og har kun tilbage at få afgjort vores interne konkurrence.

Med Martins mange stør, sikre han sig således 1. pladsen. Morten tager sig af sølvet, mens Kenneth ender på 3. pladsen og dermed tager bronzen. Brian får derimod lov til at forestå præmieoverrækkelsen.

 

Som altid har hyggen været i højsæde og vi har haft en fantiske tur, krydret med en stribe gode fisk. Martin fik alene over 200kg stør, med hele 6 stk. over 25kg.Det blev desuden til 10 stk. karper op til 14,3kg, samt en enkelt malle.

Så på alle måder en godkendt tur.


Knæk og bræk til alle, hilsen Carp-dreamteam